tisdag 27 november 2012

Tack!



Först och främst ska jag introducera mig. Mitt namn är Camilla och jag är funkis i Friskis och Svettis Kungälv. Jag har varit medlem i föreningen sedan 2000 och värd sedan 2003 ungefär. För tillfället är jag värd på Kicki och Lisbeths pass HIT på måndagar och cirkelfys på torsdagar.

Jag läser till lärare och bor i Sävedalen. Jodå du läste rätt, jag bor i Sävedalen och tränar på Friskis i Kungälv. Nu tänker du att jag inte är riktigt klok? Kanske inte, men har du själv reflekterat över varför just du tränar på Friskis i Kungälv? Vad är det som gör att du kommer tillbaka vecka ut och vecka in?  För mig så handlar själva träningen om så mycket. Jag älskar den där underbara känslan innan ett pass. Jag står där, kollar på klockan och vet att det snart är dags. Snart ska jag få gå in i hallen och sätta igång. Bara det gör att plusen ökar en aning för det är ju så roligt. Väl inne i hallen är det dags, musiken sätts igång och vi kör. En timme senare är vi klara, svetten rinner från pannan och mina muskler är skakiga och kroppen är så trött. Men ändå när jag tittar omkring ser jag samma sak. Alla ler! Just den känslan efter ett pass, endorfinerna spritter i kroppen och man är glad. Trött men oj så glad. Det är en anledning till att jag tränar. Givetvis tycker jag om att se min egen utveckling, jag blir starkare och smidigare och kroppen förändras. Det är min motivation. Vad är din?

 

Så varför just Friskis i Kungälv undrar du fortfarande. Finns det inga andra föreringar närmre? Jo det gör det, men ingen är som Friskis i Kungälv. Varför? Svaret är lätt. Det är DU! Alla fantastiska motionärer och funktionärer i föreningen. Den sköna stämningen som alltid råder på alla pass. Spelar ingen roll vilken intensitet, om du spinner eller walkar, kör HIT eller dansar eller slänger vikter på gymmet. Jag ser det överallt. Glada människor. Folk skrattar, pratar med varandra, slänger iväg ett leende till den där medmotionären som man alltid träffar. Kommer det någon ny, finns det alltid någon som tar sig an denna och visar hur vi gör på friskis i Kungälv. Inne på passen, igen spelar ingen roll på vilket för det är samma på alla, så är man där och peppar varandra. Får ett skönt leende från ledaren i mitten, kanske en rygg dunk av medmotionären, kanske är det just dig jag gapar lite extra på i ett pass? Därför vill jag inte träna någon annanstans än på Friskis i Kungälv. Det är den rena skära glädjen som finns överallt, den som DU sprider! Så tack så mycket för att du gör mig glad!

Vi ses ikväll

 

Camilla
 
Övning ger färdighet heter det. En bild från när jag övade in HIT-uppvärmningen :)
 

Friskis ger Mersmak!


Hej!
Vad kul att vara här!
På tiden att vi har en egen blogg, tycker jag
J

Jag älskar att röra på mig och har gjort så i 25 år. Innan dess var jag som många andra tjejer, lite trumpen och ganska slö. Hade alla möjliga ursäkter när det var dags för skolgympa, och tyckte det var pest att tvingas göra redskapsgymnastik, hoppa höjdhopp, kasta bollar och spela fotboll.

Gillade att baka sockerkaka och chokladbollar, det gjorde vi ofta på eftermiddagarna efter skolan. Sen delade jag och syrran på alltihop. Jättegott…

Men den tiden är förbi. Jag är så glad att jag hittat roliga sätt att röra på mig – och slutat leta efter ursäkter för att låta bli. Och sedan lång tid tillbaka är jag betydligt mer noga med vad jag stoppar i mig. Kroppen vänjer ju sig vid bra grejer. Den är lite bortskämd, min kropp, men det gör inget. Jag tror vi vinner på det i längden, jag och alla mina celler.

Det känns bra att skämma bort sin kropp med bra näring och allsidig rörelse. Jag tränar styrka någon gång i veckan, springer lite ibland, går på yoga då och då – och så älskar jag spinning. Man vet vad man får och det är helt upp till en själv att ta i så mycket man orkar och vill just den dagen.

Jag har två söner på 6 resp. 8 år. Och en man som jobbar mycket. Själv driver jag eget företag, det går bra och är fantastiskt kul, men innebär mycket jobb och ganska lite tid för sig själv. Det är inte helt enkelt att få ihop det. Ibland får barnen vara med på träningen, ibland hänger de med på cykel när jag joggar en sväng, ibland får vi vuxna turas om att gå på varsitt pass.

Jag tror det är viktigt att vara lite snäll mot sig själv. Att inte ställa alltför höga krav på hur ofta man ska träna, att alltid servera hemlagat och ha ett välstädat hem med nyputsade fönster. Tagga ner på kraven och prioritera dig själv istället.

Relationen till dig själv är den enda du vet kommer att vara livet ut, så ge dig själv en klapp på axeln ibland, låt dig känna att du är bra. Sätt gärna mål som är utmanande, men de ska vara realistiska och möjliga att nå. Målen ska ge dig en möjlighet att göra dig själv stolt och glad, helst varje dag.

Vi hörs!
//Kajsa

Om bloggaren:
Kajsa Asp Jonson är journalist, dietist och utbildad PT. Hon driver företaget Mersmak kommunikation och är med i vår Marknadsföringsgrupp. Tuff och rolig träning, fräsch mat och gott kaffe är några av de saker som gör livet värt att leva, enligt Kajsa.