onsdag 30 januari 2013

Om att socialisera och diskutera på nätet

Säga vad man vill om sociala medier, men jag tycker det är helt fantastiskt. Många ser inte vitsen med att finnas med på Facebook, Twitter, Instagram och så vidare, tycker att man borde umgås på riktigt istället, och lägga tiden på att vara social IRL*.
Jag håller inte med. Sociala medier har för mig öppnat upp massor av möjligheter. Man umgås inte mindre med de människor man har runtomkring sig, men mer även med andra som man annars inte skulle ha kommit i kontakt med.

Jag kan "umgås" med folk som finns på en helt annan plats, och det behöver inte vara i realtid. Jag kan alltså ställa en fråga eller berätta vad jag tänker på mitt i natten om jag vill. Och personen jag ställer den till kan svara när det passar. Man behöver inte vara blyg eller rädd och tänka "känner jag den här personen tillräckligt väl?"

I samband med att Anna Iwarsson var i Kungälv på Funkisdag förra året började jag följa henne på Twitter. Jag gillar hennes sätt och tycker hon är en klok tjej. Hon följde mig tillbaka.
Härom kvällen hade vi en intressant diskussion kring hälsosatsningar på arbetsplatser, chefen som förebild, om förhållningssätt och att peppa lagom. Läs gärna mer här!

I samband med diskussionen med Anna kom jag även i kontakt med den nya generaldirektören Peter Wigert. Också en kul kontakt och diskussionspartner.

När ses vi på på Twitter??
undrar   @KajsaAspJonson  @annaiwarsson   @peterwigert

Och ....
Du är väl med i vår Facebookgrupp? Klicka här!


*IRL står för In Real Life.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar