fredag 15 februari 2013

Kärlek och Förväntningar

Igår var det alla hjärtans dag och jag tror nog att det var lite extra kärlek i luften. För mig så stavas kärlek: Friskis & Svettis i Kungälv.  Det är nog svårt att beskriva för en ”oinvigd” exakt hur atmosfären är hos oss. Det märks på gymmet, i bastun, stora/lilla salen, spinning osv. Glada heja rop, rygg dunk och komplimanger, kramar (!!) skratt och leenden. Så är det hos oss varje dag! Tänk dig… varje dag! Inte konstigt att många kommer en bra stund innan ett pass och gärna hänger kvar och tjötar över en banan efter passet. Ingen är mer än någon annan, alla är jämlika oavsett mål med träning, ålder, kön eller etnicitet. Jag säger det igen: KÄRLEK!

 
Så som sagt för mig så är Friskis – kärlek. Värdade igår på det sista cirkelfys passet (kör på måndag också, men utan redskap) och oj, vilket underbart gäng! Jag kände lycka så långt ner i magen och ut i tårna att jag bara var tvungen att gå till min lilla skivstång och testa om jag kunde få upp 90kg. För er som inte vet, så skrev jag i mitt förra inlägg att jag har som mål att ta 100kg i marklyft innan slutet av februari månad. Sagt och gjort, genomsvettig studsade jag längst in i gymmet och började lassa på med vikter. 60kg kändes helt okej, lika så 80kg. Samlade ihop mig och la på 90kg. Tog ett par djupa andetag och … men va nu? 90kg var ju inte så jobbigt! I min lycka la jag på ytterligare 10kg och var alltså uppe i 100kg. Samlade mig återigen och tadaaaaa jag lyfte 100kg! haha jag gjorde det! Blev så euforiskt, episkt glad att jag gjorde det igen. 2x 100kg! Hej endorfin-kick!

 
Nu kommer jag till detta med förväntningar. För, jag vet att det finns de som inte tror på att jag faktiskt lyfter så tungt som jag gör. Få förväntar sig att en liten tjej på 157cm och 65kg ska klara att lyfta tungt. Och jag säger inte emot, jag tror knappt på det själv. (Löser det lilla dilemmat med en filmsnutt ;) ) Lika så är det med vårt älskade Friskis, för även om VI (motionärer/funktionärer) inte tycker så, så finns det de människor som förväntar sig att Friskis ska vara ”tant-jympa”. Inte konstigt med tanke på att det kallades för ”husmorsgymnastik” förr. MEN det är ju faktiskt inte så. Inte alls på långa vägar! Vi har träning för alla, oavsett om du tycker om att dansa, stepa, lyfta vikter, spinna, jympa, träna med instruktör eller utan, med redskap i grupp eller ensam, om du har ett funktionshinder finns det pass för dig, eller om du känner att du tillhör seniorer finns det pass för dig också. Vill du ”köra sk*ten ur dig” går det att lösa också. Haha ;) Förväntningarna borde ligga rätt högt med andra ord. Vi ska erbjuda träning för alla. ALLA! Jag tycker att det är så häftigt.
 

Så vi går nu mot ett slut och en början. Slutet för vår lokal som tjänat oss troget sedan 1996 i Ytterby och mot en SPLITTERNY, supermodern, allt-du-kan-tänka-dig anläggning i Rollsbo. Detta medför, tycker jag, att förväntningarna på oss och Friskis Kungälv borde bli ännu lite högre! Jag är SÅ redo att anta denna utmaning och jag anar att DU också är det, funktionär som motionär. Vi alla tillsammans gör vår förening till den underbara och fantastiska föreningen som den är. Tack för all kärlek du ger till mig … här får du tillbaka!

 
För mer info om vår flytt besök:
hemsidan
Eller vår grupp på facebook

 
Synpunkter, ris/ros, kommentarer allt välkomnas av mig. Kom ihåg att det är jag, Camilla, som skriver om min syn på Friskis, den uppfattas inte lika av alla – så klart!

 
Vi ses!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar