tisdag 2 april 2013

Nu har vi vår i luften ;)


Äntligen är våren här!! Som jag har längtat!
Ljuset, den försiktiga värmen, fågelkvittret… Hela naturen säger bara KOM! Och man vill vara utomhus så mycket det bara går. Det finns plötsligt löpare överallt, visst blir man sugen på att vara som en gasell som bara flyter fram över vidderna. Lätt. Friktionsfritt. Tekniskt perfekt... ;)

Men glöm inte bort grundträningen. Allsidigheten och grundstyrkan du får på ett friskispass – samtidigt som du har roligt, träffar likasinnade och blir peppad av en trevlig instruktör – den behövs även när du börjar träna utomhus och satsar mer på konditionsträningen.
Så lägg inte om din träning helt, fortsätt träna ben, rumpa, hållning, core... friskismusklerna är superviktiga när du springer. Styrkan i mage, rumpa, lår och höftböjare hjälper dig att behålla en bra teknik även när du blir trött. Och en bra löpteknik gör att du springer på ett mer energibesparande sätt, vilket gör att du orkar längre och minskar risken för skador och smärta.
Visste du de gamla hederliga knipövningarna bygger upp teknik och uthållighet i många viktiga småmuskler som bland annat sätter bäckenet i rätt position, och hjälper dig med vissa lite mer intima problem. Om det kan du läsa mer här.

Den 9 april är det premiär för våra utomhusklasser; tisdagar kl 18 och torsdagar 19:30.
Välkommen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar